3.1 and IE 9

Please post your questions, bug reports and experiences (good or bad) here. UNL.edu Platform v 3.1 is scheduled for delivery on March 13, 2012, and to be fully implemented on April 10, 2012.

UNL.edu 3.1 is not a visual redesign. Rather it is a rearchitecting of the codebase to HTML5 standards and responsive web design. It also adds richer support for accessibility, including ARIA landmarks.

The WDN development team is working on documentation, a previewer and other tools to aid in the transition process. If you'd like to help, please post under the "I'll Help" discussion or in the WDN chat.

3.1 and IE 9

Postby bspradlin2 » Mon Apr 02, 2012 8:15 am

I've noticed in the 3.1 template with IE 9 that the tabs don't render at all when running in compatibility mode. The same goes for the "star" icons in the feedback box at the bottom of the page, and the borders of the zenboxes. To get those three items back, I can turn compatibility mode back off. However, doing that makes the text at the top of the screen (University of Nebraska - Lincoln) switch to a much larger font, pushing out into the "Guest" login button.

Will this be fixed before the April 10th date to have everyone moved to the new design? I've linked to an example page on our server below. It happens in IE 9 on my machine with both the templates on our server, and in the preview tool you've provided:

Image
Image

http://eeositecore.nebraska.edu/Undergr ... Based.aspx
bspradlin2
 
Posts: 17
Joined: Tue Jul 22, 2008 1:33 pm

Re: 3.1 and IE 9

Postby kabel2 » Mon Apr 02, 2012 10:01 am

There is currently a javascript error in the template code for pages with tabs. It has been fixed at https://github.com/unl/wdntemplates/com ... f460070fb6 and will be rolled out today or tomorrow.
kabel2
 
Posts: 47
Joined: Tue Jan 17, 2006 10:33 pm
Location: University Communications

Re: 3.1 and IE 9

Postby bspradlin2 » Mon Apr 02, 2012 10:57 am

Thanks, I'll re-check the tabs in a day or two then. Is it still normal to have the heading text be so large, or for the zenbox colors/borders to be missing between compatibility and non-compatibility modes?
bspradlin2
 
Posts: 17
Joined: Tue Jul 22, 2008 1:33 pm

Re: 3.1 and IE 9

Postby Isaac.Beddes » Mon Apr 02, 2012 1:34 pm

---------
Last edited by Isaac.Beddes on Thu Oct 18, 2012 1:10 pm, edited 1 time in total.
Isaac.Beddes
 
Posts: 6
Joined: Wed Jun 08, 2011 6:15 pm

Re: 3.1 and IE 9

Postby bspradlin2 » Mon Apr 02, 2012 3:29 pm

That was the code provided in the UNLTemplates.zip, for fixed.dwt. I just took all of that and put our .NET controls in places for the content. It has the body class="@@(_document['class'])@@" data-version="3.1" already in there...
bspradlin2
 
Posts: 17
Joined: Tue Jul 22, 2008 1:33 pm

Re: 3.1 and IE 9

Postby Isaac.Beddes » Mon Apr 02, 2012 3:39 pm

---------
Last edited by Isaac.Beddes on Thu Oct 18, 2012 1:10 pm, edited 1 time in total.
Isaac.Beddes
 
Posts: 6
Joined: Wed Jun 08, 2011 6:15 pm

Re: 3.1 and IE 9

Postby bspradlin2 » Mon Apr 02, 2012 3:44 pm

If there's a need for another reference, I've moved the "fixed.dwt" file into our server, and just renamed it as an aspx page. It's still showing the same issues in the header and comment section:

http://eeositecore.nebraska.edu/fixed.aspx

I also just made the fix you suggested, changing the class in the body tag to "fixed", still showing the same behavior.

So, I don't think it's part of the template code, unless there's something that isn't triggering because it's an aspx page?
bspradlin2
 
Posts: 17
Joined: Tue Jul 22, 2008 1:33 pm

Re: 3.1 and IE 9

Postby saltybeagle » Fri Apr 06, 2012 11:14 am

Updating your templates_3.1 files should fix the issue you reported. Also, please set up the template synchronization so you'll get these fixes automatically. http://www1.unl.edu/wdn/wiki/Mirroring_ ... late_Files
Brett Bieber
Image
saltybeagle
 
Posts: 376
Joined: Fri Jan 16, 2004 3:10 pm
Location: 321 Admin

Re: 3.1 and IE 9

Postby Isaac.Beddes » Mon Apr 09, 2012 7:54 am

---------
Last edited by Isaac.Beddes on Thu Oct 18, 2012 1:10 pm, edited 1 time in total.
Isaac.Beddes
 
Posts: 6
Joined: Wed Jun 08, 2011 6:15 pm

Re: 3.1 and IE 9

Postby bspradlin2 » Mon Apr 09, 2012 8:08 am

Unfortunately, it's still an issue, both the larger font in Internet Explorer 9, and the tabs not working properly. We have our servers mirroring the WDN templates every morning at 7:30. It ran this morning, but tabs are still showing up as a long list, rather than with the old functionality:

http://eeositecore.nebraska.edu/Undergr ... Based.aspx

The tab part does the same thing in Chrome, FireFox and IE. What's the next suggestion? I didn't change anything in the HTML code for how the tabs are being generated, so that should still be the same as always. Was there a change in the base template files (fixed.dwt) that I need to copy now?
bspradlin2
 
Posts: 17
Joined: Tue Jul 22, 2008 1:33 pm

Re: 3.1 and IE 9

Postby saltybeagle » Mon Apr 09, 2012 8:13 am

It looks like you're still not synchronizing correctly.

Compare your server:
http://eeositecore.nebraska.edu/wdn/tem ... sed/768.js

With this:
http://wdn.unl.edu/wdn/templates_3.1/sc ... sed/768.js
Brett Bieber
Image
saltybeagle
 
Posts: 376
Joined: Fri Jan 16, 2004 3:10 pm
Location: 321 Admin

Re: 3.1 and IE 9

Postby bspradlin2 » Mon Apr 09, 2012 8:21 am

I just did a compare and it says that the files match. I deleted everything in the folder about five minutes ago and restored them from the direct download at the wdn.unl.edu website. Still seeing the same issue, and you should be able to compare the files above and make sure they match on your end as well. If they still don't match, I'm not sure what's going on. I'm comparing the two links you provided on my local machine, not the server, and they show as being the same.
bspradlin2
 
Posts: 17
Joined: Tue Jul 22, 2008 1:33 pm

Re: 3.1 and IE 9

Postby Isaac.Beddes » Mon Apr 09, 2012 11:17 am

---------
Last edited by Isaac.Beddes on Thu Oct 18, 2012 1:11 pm, edited 1 time in total.
Isaac.Beddes
 
Posts: 6
Joined: Wed Jun 08, 2011 6:15 pm

Re: 3.1 and IE 9

Postby bspradlin2 » Mon Apr 09, 2012 2:03 pm

That was the problem, many thanks! I've re-written the line for the colorbox code and everything is functioning properly now.
bspradlin2
 
Posts: 17
Joined: Tue Jul 22, 2008 1:33 pm

Re: 3.1 and IE 9

Postby mmesarch1 » Fri Apr 13, 2012 1:34 pm

Been following this post. I seem to be having the same problem. I thought used the new colorbox code and it did not seem to solve the problem. (And the video box on the page covers the resulting colorbox so I tried just removing the colorbox code....hoping that would solve the problem. But it still is not correct. http://snr.unl.edu:9996/ I noticed this was a problem on the log in and out of Go.unl.edu too.

And our server syncs each night to get any changes in the template files.

mmesarch1
 
Posts: 105
Joined: Wed May 11, 2005 1:48 pm
Location: 229D Hardin Hall

Next

Return to Spring 2012 UNL.edu Platform 3.1 Revision

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests